Пошук

Сплата ЄСВ та страховий стаж в умовах воєнного стану

Дата: 29.06.2022 08:48
Кількість переглядів: 689

 

Фото без опису

      Головне управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області повідомляє, що  відповідно до Закону України від 15.03.2022 №2120-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану», які стартували з 1 березня поточного року і припиняють дію через рік після закінчення воєнного стану, фізичні особи- підприємці на спрощеній та загальній системі оподаткування, особи, які провадять незалежну професійну діяльність та члени фермерського господарства мають право не сплачувати єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄСВ) за себе. Крім того «спрощенцям» 2 і 3 груп дозволяється не сплачувати ЄСВ за мобілізованих працівників. За найманих працівників ЄСВ сплачується на загальних підставах.

          Терміни подання податкового розрахунку про суми доходу, нарахованого на користь платників податків - фізичних осіб, суми утриманого або сплаченого податку, а також суми нарахованого єдиного внеску у 2022 році не змінено, штрафні санкції за несвоєчасну сплату ЄСВ та несвоєчасне подання звітності не застосовуються.

   При цьому варто зазначити, що, приймаючи рішення не здійснювати сплату внеску за себе, фізичні особи-підприємці позбавляються можливості зарахування страхового стажу.

   Розуміючи складну ситуацію, всі виклики та проблеми, спричинені вторгненням російських загарбників, наголошуємо - лише своєчасна і в повній мірі сплата єдиного соціального внеску дозволить набути страховий стаж.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора