Пошук

ПРОТИДІЯ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ

Дата: 29.07.2022 10:39
Кількість переглядів: 483

Фото без опису

   30 липня проголошено Всесвітнім днем протидії торгівлі людьми. У цей день необхідно підвищувати рівень поінформованості громадян про таку форму сучасного рабства як торгівля людьми, привертати увагу громадськості до важкого становища осіб, які стали жертвами цього злочину. 

  Від торгівлі людьми можуть постраждати усі без винятку: чоловіки, жінки, діти, не залежно від матеріального становища, освіти та місця проживання.

 Від 2 травня 2022 року в Україні презентували сайт з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей «гаряча лінія» 1547. Він функціонує на базі   Урядового контактного центру.

  Мета сайту – підвищити обізнаність українців у питаннях протидії домашньому насильству та допомогти отримати необхідну інформацію щодо реагування на такі випадки. Наразі сайт працює в тестовому режимі. Ознайомитися з його презентацією можна тут.

   Сам сайт інформує до кого саме і у яких випадках можуть звертатися за допомогою постраждалі або ж свідки домашнього насильства. На ньому можна зареєструвати електронне звернення анонімно, тобто без надання персональних даних.

   У Мінсоцполітики розробили Дорожню карту підвищення ефективності роботи урядової «гарячої лінії» 15-47. Її затвердили на засіданні Комісії з питань координації взаємодії органів виконавчої влади щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків «Запобігання та протидія домашньому насильству».

Дорожня карта передбачає заходи, які забезпечать ефективність реагування на кожне звернення щодо домашнього насильства, торгівлі людьми, насильства за ознакою статі, насильства стосовно дітей та надання відповідної допомоги, а саме:


- психологічної;
- інформаційної та консультаційної;
- у разі необхідності здійснення екстреного виклику поліції, бригади швидкої медичної допомоги.

Лише злагоджена співпраця здатна захистити громадян від втягнення їх у сучасне рабство.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора