Пошук

НЕ ПАЛІТЬ СУХУ ТРАВУ!

Дата: 06.09.2022 11:47
Кількість переглядів: 670

Фото без опису

   Восени, після закінчення сільськогосподарських робіт багато жителів громади наводячи порядок на своїй земельній ділянці, обирають найпростішій спосіб – спалювання сміття і сухої трави, не задумуючись, яку шкоду наносять собі, своєму здоров’ю, здоров’ю людям та навколишньому природному середовищу.

   Під час спалювання сміття та сухої рослинності у повітря разом з димом потрапляє велика кількість токсичних шкідливих речовин. Однією із найтоксичніших синтетичних сполук, які виділяються в повітря, є діоксин. Діоксини – це речовини, що належать до І класу токсичності. Також, при розкладанні несортованого сміття в атмосферу виділяються небезпечні речовини такі, як важкі метали – окиси азоту, оксид сірки, оксид вуглецю, угарний газ, бензоперон та інші небезпечні речовини. Ці речовини згубно діють на організм людини загострюють або викликають захворювання, переважно серцево-судинної системи і дихальних шляхів та алергічного характеру. спалювання сміття негативно впливає на стан навколишнього середовища і загрожує здоров’ю людей.

   За шкоду, завдану довкіллю та здоров’ю людей, порушник може нести як адміністративну, так і кримінальну відповідальність.

  Звертаємось  до мешканців  громади  з проханням не спалювати стерню, суху рослинність та сміття на присадибних ділянках та відкритій місцевості.  Не будьмо байдужими до довкілля та до власного здоров’я!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора