Пошук

День визволення України від фашистських загарбників

Дата: 28.10.2022 09:15
Кількість переглядів: 138

    Сьогодні в Україні відзначають День визволення від фашистських загарбників. Деокупація українських земель під час Другої світової війни відбулась протягом січня 1943 — жовтня 1944 років. 28 жовтня 1944 року радянські війська вийшли на сучасний західний кордон України.

    В цей день ми вшановуємо героїчний подвиг і жертовність тих, хто поклав своє життя і сили для вигнання з України нацистських окупантів, висловлюємо слова вдячності ветеранам, учасникам бойових дій та партизанського руху Другої світової війни. Дякуємо за те, що відстояли свободу і незалежність нашої Батьківщини, зуміли здолати натиск ворога. Час минає, але у памяті поколінь навіки залишається ваш приклад патріотизму та мужності, непохитної волі, відданості та любові до рідної землі. Наш обов’язок – зберегти пам'ять про кожного, хто боровся з ворогом на фронті чи в тилу, загинув на окупованій території чи в таборах смерті, чиє життя обірвалось на шляху до нашої перемоги.

   Сьогодні знову українці стоять на захисті своєї країни. Сучасні захисники України – гідні нащадки слави свої дідів і прадідів, ми пишаємось їх героїзмом, силою духу та мужністю, твердо віримо в нашу перемогу.

   Мирного і світлого неба нашій рідній Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора