Пошук

Управління розвитку територій та інфраструктури Немирівської міської ради інформує!

Дата: 27.02.2023 10:15
Кількість переглядів: 232

Фото без опису

Додаток до

рішення виконавчого комітету

від «21» лютого 2023 р. №50

 На виконання чинного законодавства в сфері квартирного обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, (Житловий кодекс України, Постанова Ради Міністрів Української РСР та Укрпрофради від 11.12.1984 № 470 «Про затвердження Правил обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень в Українській РСР» (Зі змінами), щороку необхідно поновлювати облікові дані (по мірі їх поступлення) та проводити перереєстрацію громадян, що перебувають на квартирному обліку. Значна частина громадян тривалий час не поновлює документи для перереєстрації   квартирних справ при виконавчому комітеті Немирівської міської ради. Відсутні або застарілі особові дані громадян, які перебувають на квартирній черзі, копії документів, що знаходяться  в неякісному стані, або відсутні (квартирний облік ведеться з 1979 року, законодавство змінювалось) перешкоджає внесенню відомостей до Єдиного державного реєстру громадян України, які потребують поліпшення житлових умов. Громадяни, які не надали вищезазначені документи, не будуть внесені до Єдиного державного реєстру.  В разі, якщо відомості, які  стали підставою для взяття на квартирний облік не відповідають дійсності, це автоматично стає підставою для зняття з квартирного обліку.

 Для проходження перереєстрації громадянам необхідно поновити документи своєї квартирної справи, а саме:

-  заява щодо внесення змін до облікових справ громадян, які потребують поліпшення житлових умов;

- копії паспортів всіх повнолітніх членів сім’ї, які зараховуються на квартирний облік (завірені в установленому законом порядку).

- копії довідок про присвоєння ідентифікаційного номера заявника та всіх членів сім’ї, включаючи неповнолітніх дітей, які перебувають разом із ним на квартирному обліку (завірені в установленому законом порядку).

- довідка про склад сім’ї;

- довідки про реєстрацію місця проживання особи  на кожного члена сім’ї (дружина (чоловік), їх малолітні, неповнолітні діти, тощо);

- документ, який посвідчує пільгу заявника при наявності;

- документи, які засвідчують зміни у складі сім’ї (свідоцтво про одруження/розлучення, народження дітей, смерть, тощо);

- технічний паспорт на квартиру/будинок, що перебуває у власності чи користуванні;

- довідка з БТІ або інформаційна довідка з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотеки, Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна щодо суб’єкта та членів його сім'ї, які перебувають на квартирному обліку;

- правоустановчі документи на об’єкт нерухомого майна  (при наявності житла у черговика або члена його сім'ї);

- копія договору найму/піднайму житла (якщо громадяни винаймають житло);

- довідка з місця роботи/навчання/РЦЗ/Пенсійного фонду черговика та членів його сім’ї;

- інші документи - за необхідності, на вимогу виконавчого комітету Немирівської міської ради.

  Заява та подача документів заповнюється в ЦНАПі за адресою м. Немирів, вул. Соборна, 26; тел. для довідок 0964902290

 Особові справи громадян, які проігнорували вимогу виконання чинного законодавства в сфері квартирного обліку, рішення виконавчого комітету Немирівської  міської ради та комісії з житлових питань при виконавчому комітеті Немирівської міської ради, залишаться без розгляду.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора