Пошук

Всесвітній День розповсюдження знань про аутизм

Дата: 03.04.2023 14:45
Кількість переглядів: 163

Фото без опису   

Щорічно 2 квітня відзначається Всесвітній День розповсюдження знань про аутизм. Цей день встановлений Генеральною асамблеєю ООН 18 грудня 2007 р. (резолюція №A/RES/62/139) Мета цього дня – інформувати суспільство про проблеми аутичних дітей, наголосити про необхідність допомагати людям, що страждають від невиліковного захворювання та підвищувати рівень їх життя.

Кількість дітей, яким діагностують розлад аутистичного спектру, в Україні та за її межами невпинно росте. Людину з аутизмом важко ідентифікувати за зовнішніми ознаками. Нетипова поведінка, притаманна аутистичним розладам, часто сприймається як педагогічна або батьківська занедбаність. А подальша реакція може спричинити глибоку психологічну травму дитині або людині з аутизмом. Тому дуже важливо інформувати суспільство про проблеми аутизму та особливості спілкування з людьми, які мають розлади аутистичного спектра (#РАС). ‼ Якщо Ви батьки, рідні, вчитель, вихователь, соціальний працівник, або просто людина, яка знається у цій темі і може надати консультацію, розкажіть про це світові. Таким чином вдасться не тільки підтримати людей з аутизмом та зруйнувати існуючи стереотипи, а й допомогти тим, хто вперше зіткнувся з діагнозом.

З метою формування суспільної думки, дружньої до людей з аутизмом, комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр» Немирівської  міської ради виготовила спеціальні інформаційні буклети та закликає всіх жителів громади не залишатися байдужими та підтримати людей з РАС!

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора