Пошук

СТАНЬТЕ ПАТРОНАТНИМИ ВИХОВАТЕЛЯМИ!

Дата: 29.05.2023 08:36
Кількість переглядів: 70

Фото без опису

  Немирівський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді шукає сім’ї, які готові у своїх домівках доглядати за дітьми, що потребують захисту.

  Нещодавно в Укрїні з’явилася нова послуга  – це патронат над дитиною.

 Метою патронату є забезпечення права кожної дитини, яка перебуває у складних життєвих обставинах, виховуватися у сприятливому та безпечному сімейному середовищі шляхом відновлення здатності батьків (осіб, які їх замінюють) опікуватися дитиною та виховувати її, а в разі неможливості – вчинення заходів щодо захисту дитини та прийняття рішень щодо її влаштування до постійної форми сімейного виховання, яка найбільше відповідає потребам дитини.

  Патронат над дитиною (сімейний патронат) – це комплексна послуга, яка передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя у період подолання дитиною, її батьками складних життєвих обставин та/або у період прийняття рішення щодо подальшої долі дитини (усиновлення, влаштування до прийомної сім’ї, ДБСТ, під опіку тощо).

  Дитина перебуває у патронатній сім’ї до 3–х місяців. За цей час соціальні фахівці працюватимуть з батьками дитини для подолання труднощів, через які її було вилучено.

  У сім’ї патронатного вихователя одночасно можуть перебувати одна дитина або кілька дітей, які є між собою рідними братами та сестрами, або діти, які виховувалися в одній сім’ї, які відповідно до рішення органу опіки та піклування потребують захисту й тимчасового догляду, а їх найближче родинне оточення (напр., мати і батько) – підтримки з боку міждисциплінарної команди спеціалістів.

  Патронат передбачає активну підтримку батьківства, відновлення спроможності сім’ї/родини самостійно долати труднощі, які перешкоджають належному догляду та вихованню дитини.

  Патронатним вихователем може бути повнолітня особа, яка є громадянином України, має досвід виховання дітей, спільно з добровільним помічником пройшов/ла курси професійної підготовки за спеціальною програмою підготовки патронатних вихователів та отримала відповідну рекомендацію та зі згоди всіх членів своєї сім’ї готова до розміщення під патронат дітей за місцем свого проживання і уклала з відповідним органом опіки та піклування договір про надання послуг патронату.

  Патронатними вихователями не можуть бути особи, зазначені у статті 212 Сімейного кодексу України, а також особи, чиї діти були засуджені, перебувають/перебували у конфлікті з законом.

  Патронатний вихователь не може поєднувати надання послуг патронату над дитиною з іншими видами діяльності, які перешкоджатимуть якісному виконанню умов договору про патронат над дитиною.

  За надання послуги патронатний вихователь щомісяця отримує:

• грошове забезпечення в розмірі 5-ти прожиткових мінімумів для працездатних осіб;

• соціальну допомогу на утримання та виховання дитини в розмірі 2,5-х прожиткових мінімумів відповідно до віку дитини;

• сплату єдиного внеску за загальнообов’язкове державне соціальне страхування за патронатного вихователя.

  За детальною інформацією звертайтесь до фахівців Немирівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за адресою:

вул. Соборна,26 м. Немирів моб. тел. 068 208 48 30

 

Немирівський міський центр

соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора