Пошук

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ ГРОМАДИ! Цьогоріч очікується черговий спалах кору

Дата: 24.07.2023 13:42
Кількість переглядів: 82

Фото без опису

  Кір – це гостре інфекційне захворювання, високо контагіозне, передається повітряно-крапельним шляхом. Захворювання починається з високої температури, загальної інтоксикації та нездужання, з явищами запального характеру 0 біль у горлі, кон’юктивіт, рясною висипкою. Навіть неускладнений кір перебігає досить важко. Агресивна поведінка вірусу призводить до значного зниження імунітету. В період уявного одужання часто приєднується вторинна інфекція, що викликає загрозливі ускладнення: гнійні отити, впевмонії, мінінго-паненцефаліти. Згідно офіційних даних Всесвітньої організації охорони здоров’я із тисячі хворих на кір – одна людина помирає. Специфічного лікування проти кору не існує. У 2018-2019 роках Україна пережила черговий спалах кору, Вінниччина теж мала високі показники захворюваності та смертельні випадки. Низькі рівні охоплення щепленнями призводять до циклічних спалахів кору – кожні 5-6 років.

  За останні роки серед дитячого населення області накопичився досить суттєвий прошарок дітей, як за різних причин не отримали своєчасну вакцинацію згідно Календаря профілактичних щеплень, в тому числі проти кору.

  Звертаємось до Вас з проханням звернутися до сімейного лікаря і перевірити вакцинальний статус своєї дитини. Якщо, за будь яких причин, Ваша дитина пропустила чергову дозу вакцинації, обов’язково надолужте це. Незважаючи на важкі часи, всі діти до 18-ти років, які не були щеплені до початку нового навчального року, повинні отримати дві дози вакцини.

  Не довіряйте рейковій інформації з невідомих джерел про небезпечність вакцин і недоцільність проведення щеплень. Всі вакцини в Україні безпечні, зареєстровані, схвалені до використання Всесвітньою організацією охорони здоров’я та Міністерством охорони здоров’я України. Вакцина КПК захистить Вашу дитину не тільки від кору, а й від епідемічного паротиту та краснухи.

  Не відкладайте здоров’я своїх дітей на завтра, про вакцинуйте їх вже сьогодні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора