Пошук

Обережно-гриби!

Дата: 07.09.2023 15:30
Кількість переглядів: 154

Фото без опису

   Останніми роками реєструється значна кількість нещасних випадків, пов’язаних із вживанням грибів. Гриби - це дарунок лісу, але водночас вони є небезпечним продуктом харчування, який може привести до отруєння, а іноді й смерті. Отруєння організму викликають токсини, алкалоїди та сполучення важких металів, які містяться в грибах. Прикро, що багато людей висновки робить лише на основі свого гіркого досвіду.           

   В зв’язку з цим звертаюсь до Вас з проханням бути обачними при збиранні та вживанні грибів. Збирайте тільки ті гриби, в яких Ви впевнені, що вони їстівні. А вдома всі зібрані, чи куплені гриби перевіряйте для вибракування сумнівних та підозрілих екземплярів. Не дозволяйте збирати гриби дітям та не купуйте їх на стихійних місцях торгівлі.

  Дотримуйтесь правил кулінарної обробки грибів, але пам’ятайте, що ніяка кулінарна обробка не знешкоджує отруту отруйних грибів. Гриби протипоказані при хворобах нирок, печінки, жовчного міхура, запальних процесів в шлунку, підшлункової залози, дітям молодшого та людям похилого віку.

  При перших ознаках отруєння негайно звертайтесь до лікаря, або викликайте швидку медичну допомогу. Одночасно, не чекаючи її прибуття, промийте хворому шлунок.

  Пам’ятайте, що Ваше здоров’я, здоров’я Ваших близьких, друзів залежить тільки від Вас!

 

 

Вінницьке районне управління

 Головного управління Держпродспоживслужби

у Вінницькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора