Пошук

Пенсійний фонду України інформує

Дата: 26.09.2023 11:36
Кількість переглядів: 136

Фото без опису

Чи зараховується страховий стаж у разі несплати ЄСВ у період воєнного стану?

  Право не сплачувати ЄСВ під час  дії воєнного стану не передбачає зарахування відповідних періодів роботи до страхового стажу.

  Законом передбачено на період дії у нашій країні воєнного стану надання права фізичним особам-підприємцям, які провадять діяльність за спрощеною та загальною системами оподаткування, займаються незалежною професійною діяльністю, а також членам фермерських господарств тимчасово, у період з 1 березня 2022 року та впродовж 12 місяців після скасування воєнного стану не нараховувати та не сплачувати єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Така норма введена в дію задля зменшення фінансового навантаження на підприємців та забезпечення можливості продовження підприємницької діяльності в складних умовах війни.

  Однак потрібно зважити на те, що у разі прийняття рішення не сплачувати єдиний внесок впродовж певного часу відповідно до наданої державою можливості, відповідні періоди роботи не будуть зараховані до страхового стажу для призначення пенсії у майбутньому. Адже згідно законодавства до страхового стажу зараховуються тільки ті періоди діяльності, за які повністю сплачені страхові внески, у розмірі не менше мінімального.

ГУ ПФУ у Вінницькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора