Пошук

Режим охорони та збереження території природно-заповідного фонду - комплексної пам’ятки природи місцевого значення «Ковалівський парк»

Дата: 25.09.2023 16:45
Кількість переглядів: 37

Фото без опису

  На території Немирівської міської територіальної громади в межах с. Ковалівка Вінницького району Вінницької області розташована памятка природного місцевого значення «Ковалівський парк» площею 40,0 га.

  Памятка природи входить до складу природно-заповідного фонду України охороняється як національне надбання, щодо якого встановлено особливий режим охорони, відтворення й використання.

  На території Памятки природи забороняється будь-яка діяльність, що загрожує їх збереженню або призводить до деградації чи зміни первісного їх стану:

  • заготівля живиці та другорядних лісових матеріалів (лубу, кори, деревної зелені);
  • знищення та пошкодження окремих дерев, чагарників, травянистої рослинності;
  • застосування хімічних засобів боротьби з шкідниками та хворобами рослин лісу без відповідного наукового обгрунтування та погодження в установленому порядку Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Вінницькій області;
  • внесення в грунт мінеральних добрив;
  • будь-яке засмічення та забруднення території Памятки природи;
  • вїзд на територію Памятки природи всіх видів механізованого транспорту за виключенням службового транспорту Користувача, державних природоохоронних та інших інспекційних служб, пожежних машин;
  • інші види робіт, що можуть призвести до порушення природних звязків та ходу природних комплексів, втрати наукової та природоохоронної цінності Памятки природи.

Порушення природоохоронного законодавства України у межах Памятки природи тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільну або кримінальну відповідальність згідно із законодавством України.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора