Пошук

Профілактика кишкових інфекцій серед дітей

Дата: 12.03.2024 13:59
Кількість переглядів: 49

Фото без опису

   З настанням теплої пори  року стають частішими випадки гострих кишкових інфекцій, які викликають захворювання травного тракту. Основні клінічні прояви – підвищення температури тіла, пронос, блювання. До групи кишкових інфекцій належать такі небезпечні захворювання, як черевний тиф, дизентерія, сальмонельоз, харчові токсикоінфекції, ботулізм, гострі гастроентероколіти.  Всі ці захворювання виникають внаслідок вживання інфікованих харчових продуктів, води, а також через брудні руки. Джерелом інфекції може бути хвора людина з клінічними проявами хвороби або ж здоровий «носій».

   Особливу групу ризику при таких захворюваннях становлять діти.

 Щоб захистити дитину від отруєнь, кишкових та інфекційних хвороб, необхідно дотримуватись  простих санітарно-гігієнічних правил:

  • малолітню дитину утримувати в чистоті, до дитячого садка приводити в охайному одязі, мати запасну білизну;
  • мити руки після повернення додому з вулиці, після туалету, перед їжею;
  • овочі та фрукти мити під проточною водою та ошпарювати кип´ятком;
  • пити тільки переварену або бутильовану воду;
  • у жодному випадку не годувати дитину грибами, сушеною чи в’яленою рибою, а також м´ясними, рибними та молочними стравами, які зберігаються неналежним чином або мають прострочений термін вживання;
  • не годувати дитину на вулиці (навіть фруктами чи цукерками);
  • не годувати дитину продуктами, що придбані у вуличних торгівців;
  • під час поширення інфекцій якомога рідше перебувати з дитиною в публічних місцях;
  • уникати контакту з людьми з підозрою на інфекційні захворювання;
  • при підозрі на захворювання негайно викликати лікаря та сповістити медичну сестру закладу, який відвідує дитина;
  • ні в якому разі не займатися самолікуванням.

   Радимо всім дотримуватись таких рекомендацій, які є запорукою значного скорочення захворюваності кишковими захворюваннями інфекційного характеру.

 

 

Відділ державного нагляду

за дотриманням санітарного законодавства

Вінницького районного управління

Головного управління Держпродспоживслужби

у Вінницькій області

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора