Пошук

Весняна кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу

Дата: 30.04.2024 10:12
Кількість переглядів: 72

Фото без опису

       На виконання протоколу Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кабінеті Міністрів України від 13.03.2024 № 1 та Плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин у Вінницькій області на 2024 рік, з 01 травня по 31 травня 2024 року планується проведення весняної кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин у 2024 році, з урахуванням Закону України від 24.02.2022 № 2102-ІХ «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні».

     Сказ – невиліковний антропозооноз, основним природним резервуаром якого є руда лисиця. Вірусом сказу вражається центральна нервова система, що проявляється ознаками поліенцефаломієліту, наростаючими судомами, паралічами, до настання летального результату. З метою профілактики захворювання, приманки з вакциною розповсюджуватимуться шляхом наземного розподілу у лісах, на узліссях, узбіччях доріг, берегах річок, межах сільськогосподарських угідь, у місцях мешкання диких м’ясоїдних тварин. Принада з вакциною безпечна для людей і тварин (має вигляд невеликих брикетів, розміром із сірникову коробку, із запахом м’ясо-кісткового борошна).

    Кампанія буде проведена під контролем спеціалістів Вінницького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області за участі спеціалістів Вінницької районної державної лікарні ветеринарної медицини, користувачів мисливських та лісових угідь.  

 

 

 

Вінницьке районне управління

Головного управління Держпродспоживслужби

у Вінницькій області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора