Пошук

НОВОРІЧНІ ЯЛИНКА МОЖЕ ЗІГРІВАТИ Й ПІСЛЯ СВЯТ

Дата: 28.12.2017 10:42
Кількість переглядів: 621

Фото без описуНОВОРІЧНА ЯЛИНКА МОЖЕ ЗІГРІВАТИ Й ПІСЛЯ СВЯТ

Ця лісова  красуня,  мабуть, найвідоміший атрибут новорічних свят, проте, по закінченню святкувань, вона перетворюється із символу Нового року на банальне сміття. І гори викинутих ялинок перетворюються на проблему комунальників.

Проблема утилізації святкових зимових дерев існує у багатьох європейських країнах. Наприклад, у Великобританії, Австрії, Голландії, Данії її вирішують, встановлюючи пункти прийому новорічних ялинок, а з перероблених дерев виробляють паливні брикети чи компост. Таке органічне добриво популярне серед фермерів, і його реалізація повністю окуповує всі витрати, пов’язані з виробництвом. Крім компосту в Німеччині та Швеції з ялинок виготовляють національні дерев’яні ножі для масла, які мають неабиякий попит. А утилізовані новорічні ялинки в Швеції та Фінляндії, здебільшого, використовують на меблевих фабриках. Сусідка України – Польща – також не відстає. У Варшаві щороку створюється мобільний пункт збору ялинок - в межах акції по виробництву «тепла з природи» використовують святкові дерева для виробництва електроенергії. Така кампанія в столиці Польщі проводиться вже шість років – біомаса потрапляє на теплоелектростанцію, яка виробляє енергію для мешканців міста. У США взагалі до цієї проблеми вирішили підійти креативно - тим, хто приносить ялинки до пунктів збору, у подарунок дають насіння домашніх квітів або ж саджанці декоративних кущів.

Наразі й Україна долучилася до екологічних ініціатив. На початку 2017 року в деяких областях були створені пункти прийому ялинок задля їх повторного використання, та не допущення  поодиноких звалищ.

Тож і  Навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1 ім. М.Д.Леонтовича – гімназія» вирішив  перейняти  естафету  європейських  країн  та  організувати у  себе  пункт  збору  використаних   ялинок,  щоб перетворити  їх  на  добриво  для  рослин  та  тепло  для  школи.

 

СТАНЬ  УЧАСНИКОМ  АКЦІЇ – НЕ  ВИКИДАЙ  ЯЛИНКУ  НА  СМІТНИК!

ПРИНЕСИ ЯЛИНКУ ДО НВК №1 м. НЕМИРІВ, провул. НЕКРАСОВА, 2


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора