Пошук

«ДРУЖНО СПЛАТИМО ПОДАТКИ – ЗАЖИВЕМО У ДОСТАТКУ»

Дата: 29.01.2020 15:26
Кількість переглядів: 473

Фото без опису

«Дерево життя цвіте, молодим всіх благ дає.
І прибутки, і достатки, тільки сплачуйте податки».

 

   Податки виникли ще в сиву давнину. Держава вимагала вчасної  їх сплати. Давньоруські оброки мали  власне національне походження. Так подимне збиралось з кожного селянського двору, полюддя - з кожної людини, поплужне - за  користування землею. Цікаво, що ці три види податків Київської Русі так узвичаїлись, що й продовжують існувати  і зараз.

   28 січня школярі  гуртка «Пізнаємо рідний край» КЗ «Немирівського  центру  дитячої та юнацької   творчості» на базі філії «Гуньківська ЗОШ І-ІІ ступенів» мали можливість завітати до Немирівської об’єднаної державної податкової інспекції ГУ ДФС  у Вінницькій області.
    Гостинно зустріла  дітей Гринько Ілона Василівна, яка розповіла про завдання, функції та структурні підрозділи організації. Вона показала приміщення та графік роботи служби. Олійник Валентина Миколаївна – заступник начальникаподаткової інспекції,демонструвала різні види документації, яка потрібна для фізичних і юридичних осіб – платників податків. Мета їх одна: забезпечити ефективне, правильне, своєчасне надходження податків до бюджету України. Мартинюк Світлана Констянтинівна – перший заступник начальника, повідомила дітям про те, що податки підуть на виплати зарплат, пенсій, лікарняних,  допомог по догляду за дитиною, для покращення освіти, медицини, для розквіту нашого села, міста, держави. Учні уважно слухали та усвідомлювали велике значення ролі податкової інспекції у збільшенні фінансових  ресурсів держави. Кожен службовець намагався донести слухачам, що податки – це клопітка справа.

   Цікаво та захопливо виступала перед школярами Пастушенко Лілія Василівна – начальник Немирівської ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій області. Нею відмічено, що інколи люди досить відверто ухиляються від сплати податків. Мудрі настанови прозвучали з її вуст для майбутніх платників податків: «Знання законів не звільняє громадян від відповідальності. Не зволікайте. Ведіть точні записи. Будьте чесними. Виявляйте зацікавлення справами. Віддаючи частину своїх прибутків у спільну скарбницю, ми робимо вклад  у загальний добробут. І чи маємо ми взагалі моральне право на власну державу, коли не бажаємо докласти найменших зусиль для її  повноцінного функціонування?Поки українці не зрозуміють цього,  у нас немає шансів.»

   Діти зробили висновки, що для підприємця чи будь-якого платника податків дуже важливо, щоб було зрозуміло, куди витрачають їх кошти, і як це впливає на життя конкретної людини. Адержавні органи влади з свого боку повинні створити чесну, прозору і справедливу податкову систему. Адже тільки атмосфера довіри між державою та громадянами може стати запорукою успішного поповнення державної скарбниці.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора