Пошук

31-а РІЧНИЦЯ ВИВЕДЕННЯ РАДЯНСЬКИХ ВІЙСЬК З АФГАНІСТАНУ

Дата: 17.02.2020 12:04
Кількість переглядів: 894

Фото без опису

15 лютого Україна відзначала 31-у річницю виведення Радянських військ з Афганістану та День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Немирівщина також вшанувала своїх загиблих та живих земляків.

   Відбулася урочиста хода від центру міста до Меморіалу Слави, де споруджено обеліски полеглим героям на фронтах другої світової війни, в антитерористичній операції на Донбасі, Небесній Сотні та воїнам-інтернаціоналістам. В голові колони йшли колишні воїни-афганці, представники районної й міської влади та громадськості. Майоріли прапори нашої держави та Спілки ветеранів Афганістану. Також відбувся короткочасний мітинг, у своєму виступі голова Районної спілки ветеранів Афганістану Іван Ліщишин відмітив сумний факт, що сьогодні, немає уже багатьох, хто вижив у тій жахливій війні та повернувся додому. Він назвав прізвища загиблих та померлих у мирний час побратимів, після чого учасники мітингу пом’янули їх хвилиною мовчання.

   Про необхідність пам’ятати трагічні уроки історії та робити усе, щоб не допустити їх повторення, говорили у своїх виступах і заступник Немирівського міського голови з гуманітарних питань Іван Дзюбак, який від імені міського голови Віктора Качура за мужність і патріотизм, активну громадянську позицію вручив Грамоти виконавчого комітету Немирівської міської ради учасникам бойових дій на територіях інших держав, які проживають у населених пунктах Немирівської ОТГ: Олександру Бондарю, Віктору Грабовому, Олександру Гузару, Віктору Загоруйку, Миколі Письменному, Віктору Резервіну, Валентину Савенку та Івану Чернишу. Таку ж грамоту передали земляками матері загиблого учасника бойових дій Петра Володимировича Козоріза Олені Філімонівній, а також пом’янули уже покійного батька Володимира Яковича. За вагомий внесок у національно-патріотичне виховання учнівської молоді, збереження пам’яті загиблого воїна-афганця отримала Грамоту виконавчого комітету і завідувачка музею Петра Козоріза, вчителька Медвежанської ЗОШ І-ІІІ ступенів Тетяна Миколаївна Крушельницька. Потім у соборі Архистратига Михаїла учасники бойових дій молилися за полеглих побратимів, а відтак відбувся поминальний обід.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора