Пошук

ФІНАНСОВА ГРАМОТНІСТЬ В ДІЇ

Дата: 27.02.2020 09:03
Кількість переглядів: 638

Фото без опису

          Українська банківська система народилася одночасно зі здобуттям нашою країною незалежності. У 1991 році був прийнятий закон «Про банки і банківську діяльність», а в 1992 розпочало свою роботу відділення «ПриватБанку» в місті Немирові,  по вулиці Горького, 95. З появою банків з’явилося багато нових професій: аудитор, банківський касир-операціоніст, брокер, економіст, калькулятор, контролер-касир, маклер, менеджер по роботі з клієнтами, фінансовий директор... Люди цих професій повинні мати аналітичний склад розуму, стратегічне мислення, бути відповідальними, уважними, рішучими, вміти вийти з будь-якої ситуації.

          Звичайно, ми не повинні забувати, що10–14 річні діти  повинні знати, що таке валюта, кредит, відсотки, інфляція, податки, для чого працюють банки, які бувають види доходів. До того ж вони повинні усвідомлювати, що не всі речі можна купити відразу, тому частину грошей потрібно відкладати. Важливо, щоб батьки  розповідали дітям  про те, як і коли необхідно витрачати гроші, що потрібно купувати, а що – не варто.

      З метою формування уявлення щодо професій, наочного ознайомлення з їх змістом на робочому місці та формування фінансової грамотності в учнів для вихованців 5-8 класів гуртка «Пізнаємо рідний край» КЗ "Немирівського  центру  дитячої та юнацької  творчості" на базі філії  «Гуньківської  ЗОШ І-ІІ ступенів» було організовано професіографічну екскурсію у відділення ПАТ КБ «ПриватБанк».  У  ході екскурсії  учні побачили  як працюють фахівці з клієнтами: у кожного працівника є планшет, за допомогою якого він  оперативно шукає відповідь на поставлене фінансове питання. Школярі були вражені тим, що спілкування відбувається  за круглим столом. Хлопчики  і дівчатка  отримали урок фінансової грамотності від фахівця відділення банку Метельської Надії Миколаївни. Вона відповідала на всі питання, які охоче задавали їй учні. Школярі  дізналися з якого віку і як можна отримати власну картку Юніора, а також як нею користуватися, як розраховуватися QR-кодом, як користуватися додатком Privat24. Вона показала лічильник банкнот для рахування грошей. Кожен гуртківець міг самостійно покласти купюри і увімкнути пристрій для роботи. Екскурсовод розповіла про спеціалістів, які можуть працювати в банку,  перерахувала їх обов'язки, показала як відрізнити фальшиві купюри від справжніх, ознайомила з роботою відділів по обслуговуванню фізичних та юридичних осіб. Ніхто не міг не погодитись зі словами Надії Миколаївни,  що каса – це серце банку, адже на власні очі бачили увесь процес цієї роботи.  Потім школярі ознайомилися з правилами користування банкоматом, терміналом, дізналися про  випадки економічних шахрайств, пов’язаних з банківськими картками, а також отримали корисні поради  про дії у таких випадках.

      Учні отримали солодощі, сертифікати, які дозволять без зайвих проблем, разом з батьками, отримати карту Юніора, а також самостійно і розумно розпоряджатися коштами – накопичувати на свою мрію. Чудовий урок, подарований учням працівниками банку, покращив настрій  та створив неповторні враження. Екскурсія була дуже корисною, адже діти отримали багато цікавої інформації і розширили свій кругозір. Ми дуже вдячні за нові знання, які знадобляться в майбутньому. Висловлюємо щиру подяку адміністрації банку та екскурсоводу. Хай щастить! Фінансової стабільності вам!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора