Пошук

ТУРБОТА ПРО ЛЮДЕЙ ПОХИЛОГО ВІКУ - НАШ ОБОВ'ЯЗОК

Дата: 10.02.2021 18:33
Кількість переглядів: 1787

Фото без опису

    Кожна людина заслуговує на гідну старість і не повинна почуватися самотньою. Турбота про людей похилого віку – необхідна кожної хвилини, тому Комунальна установа «Немирівський міський територіальний центр соціального обслуговування» турбується про таких людей. На соціальне обслуговування мають право громадяни похилого віку, інваліди, які не здатні до самообслуговування. Після місцевих виборів до складу Немирівської міської територіальної громади приєдналось 52 населених пункти, відповідно збільшилась кількість осіб похилого віку, які потребують сторонньої допомоги. На обслуговуванні у КУ «Територіальний центр» знаходиться 340 підопічних та 38 соціальних робітників здійснюють за ними догляд, адже на схилі літ вони залишилися самотніми, словами важко передати наскільки для літньої людини важлива турбота та підтримка.

   Відділення соціальної допомоги вдома працює в режимі посиленої роботи. Соціальні робітники, які в складних умовах карантину працюють, відвідують громадян похилого віку та осіб з інвалідністю, які перебувають вдома, забезпечують їх продуктами харчування, медикаментами, готують їжу, прибирають, допомагають оплачувати комунальні послуги. Враховуючи те, що підопічні проживають у сільській місцевості, значна їх частина потребує допомоги в дрібному ремонті помешкань, доставці води, порубці та порізці дров. Соціальні робітники тримають на контролі забезпечення осіб похилого віку продовольством та предметами першої необхідності.

   При КУ «Територіальний центр» функціонує служба перевезення «Доступне соціальне таксі». Протягом 2020 року службою перевезення було здійснено 218 виїздів до медичних установ, банківських установ, управління соціального захисту населення, ЦНАПУ. Метою створення служби перевезення є безкоштовне та безперешкодне пересування осіб з інвалідністю, які пересуваються на візках за допомогою палиць, милиць, ходунків.

   Щоб скористатись даною послугою необхідно зателефонувати за номером телефону 098-079-76-99 в робочі дні з понеділка по п'ятницю з 8 до 16 години. 

   Працівники територіального центру надають своєчасну і ефективну допомогу усім, хто опинися у складній життєвій ситуації, особливо зараз у такі скрутні часи.

 

За інформацією КУ «Територіальний центр»

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора