Пошук

Міжнародний Комітет Порятунку та його реагування в Україні!!!

Дата: 25.04.2022 11:27
Кількість переглядів: 8418

Фото без опису

Міжнародний Комітет Порятунку та його реагування в Україні!!!

Цього року, нажаль, повномасштабне вторгнення держави агресора привело в Україну допомогу з усіх куточків світу. Нам допомагають гуманітарно, психологічно, соціально та навіть фінансово. Так-так, саме фінансово і я не маю на увазі загальні надходження коштів до держави, мова йде про допомогу безпосередньо людям напряму.

В Україні з надання грошової допомоги,  почали працювати  багато міжнародних організацій, такі як IRC, ООН та ЮНІСЕФ.

Представником одної з цих організацій саме для Немирівської громади стала компанія IRC (International Rescue Committee/ Міжнародний Комітет Порятунку).

Компанія розпочала свою роботу в нашій країні саме задля допомоги українцям які вимушено покинули свої домівки і наразі зупинилися в інших громадах. Немирівська громада є однією з перших де Міжнародний Комітет Порятунку почав роботу.

Але для того що зрозуміти в чому закладається робота та реагування Комітету маємо познайомитись ближче.

Місія Міжнародного Комітету Порятунку, також відомого як IRC, полягає в тому, щоб допомогти людям, чиє життя та засоби до існування були зруйновані конфліктами та катастрофами, включаючи кліматичні кризи. Допомогти вижити, відновитися та отримати контроль над своїм майбутнім. Програми IRC розроблені для досягнення значущих змін у здоров’ї, безпеці, освіті, економічному добробуті та силі людей. Комітет заснований у 1933 році на заклик Альберта Ейнштейна, IRC працює в більш ніж 40 країнах світу і 26 містах США.
Представники
IRC  притримується своїх цінностей які викладенні у таких пунктах:

  • ЦілісністьВідкритість до всіх з ким співпрацюємо та кому надаємо допомогу.
  • Послуги - Відповідальність перед усіма кому надаються наші послуги та нашими партнерами.
  • Підзвітність –  Відповідальність за всі дії і надання звітності на всіх рівнях співпраці.
  • Рівність Прагнення досягти рівних результатів для всіх клієнтів і колег, тому що всі рівні.

 

Керівні принципи Міжнародного Комітету Порятунку на яким  має слідкувати кожен хто співпрацює або планує співпрацю із Комітетом.

  1. Перший керівний принцип – Гуманність. Він має під собою мету запобігання та полегшення страждання, де б Ви не були.
  2. Другий керівний принцип – Неупередженність. Допомогу надають тим, хто найбільше її потребує, без дискримінації за національністю, расою, релігійними переконаннями, класом чи політичними переконаннями.
  3. Третій керівний принцип – Незалежність. Прагнення завжди діяти відповідно до гуманітарних принципів. Комітет не є інструментам чи засобам інших для досягнення їхньої мети.
  4. Четвертий керівний принцип – Нейтральність. Комітет не приймає ніяку сторону в конфліктах та не бере участь у суперечках політичного, релігійного чи ідеологічного характеру.

Що ж саме робить Міжнародний Комітет Порятунку в Україні?
IRC впроваджує проєкт реагування в Україні, для підтримки людей, які були переміщені внаслідок конфлікту.

Стратегія реагування IRC включає:

  • Допомога в натуральній формі , як-от ковдри, ліжка й інші предмети для задоволення основних потреб
  • Програми охорони здоров’я: забезпечення ліками та медичним обладнанням
  • Послуги захисту, такі як психологічні та психосоціальні послуги
  • Грошова допомога тим, хто її потребує.

Саме в нашій громаді Комітет почав своє реагування із грошової допомоги внутрішньо переміщеним особам.

Що таке грошова допомога?

Надання людям, які постраждали від конфлікту, гроші задля задоволення своїх потреб. Це є добре зарекомендований, фактично як найкращий захід, для задоволення основних потреб і покращення продовольчої безпеки – це форма допомоги, яка надає більше вибору, підтримуючи місцеву економіку.

Чому ж саме гроші?

Все простіше ніж ми думаємо. Ніколи хтось інший не знає чого Ви потребуєте більше ковдри чи яблук. Найпростіший варіант допомогти надати Вам кошти щоб ВИ самостійно могли придбати щось для себе те у чому Ви маєте потребу. Важливо пам’ятати що комітет не потребує звітності куди ВИ витратили ці кошти. Важливо лише чи отримали ВИ їх.

Також це є однією з форм підтримки роботи малого та середнього бізнесу.

Міжнародний Комітет Порятунку запустив пілотний проєкт з грошової допомоги саме в Немирівській громаді. Тому що багато ВПО зупинились саме тут і знайшли прихисток в Немирівсьому ОТГ. Ми вдячні за довіру нам, як від переселенці так і від Міжнародного Комітету Порятунку, та робимо все можливе для подовження співпраці із IRC.

Ведемо перемовини для залучення інших програм допомоги від Міжнародного Комітету Порятунку. В планах запустити медичну допомогу (поповнення запасів ліків та збільшення необхідного медичного обладнання). Надалі пропрацюємо інші програми допомоги нашій країні та нашій громаді.  

Окремо для усіх бажаючих допомогти на сайті Комітету створена ціла сторінка присвячена Українській трагедії, де прописані всі проблеми у вирішенні яких Міжнародний Комітет Порятунку приймає участь. А також створений збір коштів на допомогу нашій країні!

РАЗОМ ми робимо все можливе задля повернення до звичайно життя!

 

Внутрішньо-переміщена особа яка знайшла прихисток в Немирівський ОТГ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора