Пошук

Триває всеукраїнське цифрове прибирання Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day».

Дата: 17.09.2022 15:24
Кількість переглядів: 391

Фото без опису

    Від початку війни кількість фейків, дезінформації та інформаційного сміття збільшилася в десятки разів. Настав час очистити світ від цифрового сміття разом!

    З нагоди Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» Немирівська міська рада, закликає зробити кроки для подолання глобального виклику людства – цифрового сміття, учасником онлайн акції може стати кожен.

    Щороку Інтернет та його допоміжні системи виробляють 900 мільйонів тонн СО2. Це більше, ніж річний обсяг виробництва всієї Німеччини. Якщо процес не зупинити, через десятиліття мережа Інтернету споживатиме 20% загальної енергії у світі.

   Неефективне використання ваших пристроїв, тривала робота збільшують навантаження на українські електростанції. Щоби уникнути цього, варто реорганізувати свій простір завдяки цифровому очищенню.

    Цифрове сміття вміє ховатися подалі від людського ока: маловідомі програми, непотрібні електронні листи, дублікати фотографій, незмістовні відео, хмарні сховища з невикористовуваними файлами – це все стає джерелом CO2. Cервери перетворюються на смітники. Зі збільшенням кількості користувачів, збільшується масив спожитої електроенергії.

Чому участь кожного важлива? 

  • Кожен спам-лист викидає в атмосферу приблизно 0,3 грама CO2. Під час відправлення мільярду спам-листів витрачається стільки ж парникових газів, як від роботи 3 мільйонів автомобілів.
  • Вуглецевий слід в Інтернеті та системах, що підтримують його, становить близько 3,7% загальносвітових викидів парникових газів. Цей відсоток можна порівняти з впливом світової авіаційної галузі.
  • Щодня Google використовує 15 616 МВт-год енергії – це більше, ніж виробляє дамба Гувера, яка може забезпечити живлення 1 млн жителів на день.
  • За рахунок енергії, яку ви використовуєте для потокового відео (у середньому 2 години на день), ви можете проїхати до 3000 км за допомогою електричного скутера на рік.

   Готові до серйозних змін та нових щоденних екозвичок? Беремо гаджети і до роботи. Позбудьтеся непотрібної інформації на смартфоні, ноутбуці, планшеті, електронній пошті, флешках та накопичувачах.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора