Пошук

ПРОТИДІЯ ДОМАШНЬОМУ НАСИЛЬСТВУ

Дата: 06.03.2023 09:42
Кількість переглядів: 101

Фото без опису

 

Домашнє насильство – це дії або, навпаки, бездіяльність не тільки фізичного, а й психологічного, сексуального або економічного насильства, що вчиняються в сім’ї або між родичами, незалежно від того, спільно чи окремо вони проживають.

У зв'язку із запровадженням карантинних заходів, викликаних поширенням інфекції коронавірусу, появою нових стресових ситуацій та можливих фінансово-економічних труднощів збільшуються ризики вчинення домашнього насильства.

Що робити, якщо випадок насильства трапився?

Зверніться для зняття побоїв!

У разі, якщо Ви стали жертвою домашнього фізичного або сексуального насильства навіть якщо у Вас не має видимих ознак ушкоджень (наприклад синців чи подряпин), НЕГАЙНО вирушайте на прийом до лікаря у травмпункт/судово-медичного експерта, щоб своєчасно зафіксувати тілесні ушкодження і визначити ступінь їх тяжкості.

Надалі це допоможе притягнути Вашого кривдника до кримінальної відповідальності.

Складіть письмову заяву про вчинення кримінального правопорушення!

У разі вчинення фізичного або домашнього насильства, бажано НЕГАЙНО звернутись до відділення поліції для складання письмової заяви про вчинення кримінального правопорушення. У такій заяві слід коротко та чітко описати всі обставини справи.

Корисні контакти для термінового звернення

Звертаємо Вашу увагу щодо роботи в області таких спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі:

цілодобова безкоштовна обласна «Лінія довіри» 0800 75 04 75 стосовно запобігання та протидії домашньому насильству, торгівлі людьми та дискримінації за ознакою статі;

обласний притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі (цілодобове перебування до 90 днів). Фінансується за рахунок обласного бюджету У притулку є можливість розташування осіб з інвалідністю для цілодобового перебування.

Право на влаштування до притулку має:

повнолітня постраждала особа, направлена структурним підрозділом місцевої держадміністрації або органу місцевого самоврядування, до повноважень якого належить здійснення заходів у сфері запобігання та протидіїнасильству, уповноваженим підрозділом органу Національної поліції, центром соціальних служб, мобільною бригадою соціально-психологічної допомоги постраждалим особам;

особа, яка не досягла повноліття, але перебуває (перебувала) у зареєстрованому шлюбі;

дитина у разі її прийняття до притулку разом з матір’ю або особою, яка їх замінює;

обласна мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі (тел.: +38068 586 03 55 або +38097 578 82 89).

+38 (097) 336 89 75 - Відділ у справах сім'ї, молоді та спорту Немирівської міської ради

102 – поліція;

103 - швидка допомога;

Пам'ятайте, особи, постраждалі від домашнього насильства, мають право на призначення адвоката/юриста за рахунок держави.

Особи, які постраждали від домашнього насильства, можуть отримати допомогу юристів для стягнення аліментів, розлучення, розподілу майна, представництва інтересів як потерпілої в кримінальній справі.

Якщо ви страждаєте від насильства, не мовчіть! Звертайтесь за допомогою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора