Пошук

ОГОЛОШЕННЯ

Дата: 07.03.2024 14:22
Кількість переглядів: 138

Фото без опису

 

  Законом України від 17 червня 2020 року № 711-ІХ  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо планування використання земель» було внесено зміни  у низку законодавчих актів, зокрема, щодо розроблення містобудівної документації на місцевому рівні у вигляді геопросторових даних та інтеграції містобудівної та землевпорядної документації.

Відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» - містобудівна документація розробляється у формі електронного документа. Формат електронних документів визначено постановою Кабінету Міністрів України від 09 червня 2021 № 632.

         Плани зонування територій, затверджені  до набрання чинності цим Законом, вважаються невід’ємними складовими генеральних планів населених пунктів. У населених пунктах, у яких не затверджені плани зонування територій станом на день набрання чинності цим Законом, можуть затверджуватися плани зонування територій шляхом внесення змін до генеральних планів населених пунктів.

         Затвердження містобудівної документації відповідно до Закону України  «Про регулювання містобудівної діяльності» здійснюється місцевими радами:    

  • комплексний план просторового розвитку розглядається і

затверджується радою протягом трьох місяців з дня його подання ( ч.21 ст.16-1 Закону України  №3038-VI);

  • генеральні плани населених пунктів та зміни до них розглядаються і

затверджуються радою протягом трьох місяців з дня їх подання (ч. 14 ст.17 Закону України  №3038-VI);

  • детальні плани території розглядаються і затверджуються радою

протягом 30 днів з дня його подання (ч.8 ст.19 Закону України  №3038-VI).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора