Пошук

ПРОТОКОЛ проведення громадських слухань щодо обговорення питання по темі: «Використання старовинного Гербу Немирова ( Корибута ), як основного для Немирівської міської об’єднаної територіальної громади.

Дата: 05.07.2017 22:22
Кількість переглядів: 811

ПРОТОКОЛ

проведення громадських слухань щодо обговорення питання по темі: «Використання старовинного Гербу Немирова ( Корибута ), як основного для Немирівської міської об’єднаної територіальної громади.

23 червня 2017 року

 

Присутні: Мешканці Немирівської міської об’єднаної територіальної громади  - 27 зареєстрованих осіб (список додається ).

Порядок денний:

  1. Оголошення порядку денного.  Вибір головуючого та секретаря громадських слухань.
  2. Вступне слово головуючого.
  3. Обговорення питання об’єднання територіальних громад.
  4. Голосування.
  1. Вибір головуючого та секретаря громадських слухань.

Слухали: Заступника міського голови з гуманітарних питань Кременюка М.В., який привітав учасників громадських слухань і оголосив порядок денний. Кременюк М.В. взяв на себе головування громадського слухання і запропонував обрати секретарем громадських слухань Лящ В.А.

Вирішили:

1.Затвердити порядок денний.

2.Обрати секретарем громадських слухань Лящ В.А.

Проголосували : «за» -  одноголосно.

  1. Вступне слово головуючого

Слухали: Заступника міського голови з гуманітарних питань Кременюка М.В., який ознайомив присутніх з методичними рекомендаціями з питань геральдики і прапорництва міських, селищних і сільських територіальних громад, та з висновками УкраїнськогоГеральдичного Товариства і виніс на обговорення питання про прийняття гербу Немирівської міської об’єднаної територіальної громади і запропонував декілька ескізів.

Вирішили: Провести обговорення даного питання

  1. Обговорення питання про прийняття гербу Немирівської міської об’єднаної територіальної громади.

Слухали: Кононову І.Б., яка підтримала ідею прийняття герба, запропонувала створити програму його затвердження, в якій буде проявлена активність громади, в тому числі молоді. Для цього необхідно залучити дизайнерів, які створять кілька варіантів ескізів, провести соц. опитування і розповсюдити ідею в соц. мережах з правом голосування всіх бажаючих.

Слухали: Лабунського Р.Ю., який запропонував відновити історичний герб Немирівщини.

Слухали: Костюка М.Ф., який вніс ідею доповнення герба елементами козацтва, адже Немирівщина була одним із вагомих осередків перебування козаків і не підтримав внесення елементу «півмісяць».

Слухали: Кременюка М.В., який спростував ідею доповнення герба елементами козацтва.Звернувшись до методичних рекомендацій з питань геральдики, сказав, що обов’язково до нового герба мають бути внесені елементи колишнього та розшифрував значення присутніх в ньому частин.

Слухали: Хіхлача О.В., який запропонував доповнити колишній герб чимось новим,  а також зачитав висновок Українського Геральдичного Товариства, в якому була висловлена ідея герба і прапора Немирівщини та роз’яснено її складові.

Слухали: Денисенка М.Ф., який розповів про що йдеться в його книзі, історію виникнення Немирова, його заснування, про родовий герб, розшифрував значення частин герба Вишневецьких, де хрест над півмісяцем із зіркою символізує перемогу християнства над мусульманством. Зазначив, що хрест і місяць мають бути срібними, а зірка – золота. Запропонував внести до складових герба рік заснування Немирова(1363 р.), відобразити елементи самобутності. А також зазначив, що Немирів – це курортне містечко, тому можна використати щось із визначних його пам’яток. Або, так як в місті працює музей – літературна Немирівщина, можна використовувати такі елементи як книжка, буква, гусяче перо.

Слухали: Пащенка О.В., який зазначив, що герб буде обличчям Немирівщини, представлятиме його на регіональному, міжнародному рівні, тому до цього потрібно підійти з максимальною креативністю та вивчити його більш детально, запросити дизайнерів і визначити серед запропонованих ними варіантів найкращий, шляхом проведення соц. опитувань.

  1. Голосування

Слухали: Кременюка М.В., який виніс на голосування наступні питання:

1)Використати історичні елементи

2)Використати елементи Корибуту

3)Винести питання на широке обговорення

4)Залучити професіоналів

 5)Провести наступні громадські слухання 21.07.2017 року і затвердити герб.

 

Під час голосування були присутні  27 громадян.

Проголосували: «за» - 27, одноголосно.

 

Голова громадських слухань                        Кременюк М.В.

Секретар громадських слухань                    Лящ В.А.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора